Bakan Şimşek: Kısa vadede temel önceliğimiz enflasyonla mücadele


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program'ın açıklanmasının ardından ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Fiyat istikrarı olmadan yüksek ve sürdürülebilir büyümeyi yakalayamayız, kısa vadede temel önceliğimiz enflasyonun düşürülmesi ve fiyat istikrarıdır.” dedi.

Şimşek, Orta Vadeli Program (2025-2027) tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

Şimşek, kısa vadeli enflasyondaki düşüşün büyüme üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini ancak bunun geçici bir durum olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye'nin geleceği belli, rakamlardan göreceksiniz, 2025'te mali açıdan olumsuz bir etkisi olacak. Yani bütçe açığını azaltıyoruz. Aslında bütçe açığını azaltmanın enflasyonla mücadelede güçlü etkisi var.” “Destek anlamına geliyor. Amacımız kısa vadeli fiyat istikrarını ve dolayısıyla refahta kalıcı bir artışı sağlamak.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı: “Refahın kalıcı olarak artması için enflasyonun düşük seviyelere çekilmesi, orada tutulması ve fiyat istikrarının sağlanması gerekiyor.” dedi.

Şimşek, “Önümüzdeki dönemde de vergilerde adaletin sağlanması amacıyla bazı vergi muafiyetlerinin revize edilmesi ve kira vergisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Vergi adaletinin sağlanması için en önemli konunun kayıt dışılıkla mücadele olduğunu belirten Şimşek, şöyle konuştu: “Çünkü kayıt dışılık en önemli adaletsizliktir. Bu konuyla ilgili son vergi paketinde çok önemli detaylar var”. Şu yorumu yaptı:


Etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir