Tesla, Çin'deki 1,68 milyon aracını geri çağırıyor

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Geri çağırma bildiriminde, kilitlenmemiş kaput kapağının sürüş sırasında açılarak sürücünün görüşünü engelleyebileceği belirtildi.

REKLAM

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Çin'deki 1,68 milyon aracı geri çağırdığı iddia edildi.

Geri çağrılan modeller arasında bazı ithal Model S ve Model X araçlarının yanı sıra 15 Ekim 2020 ile 17 Temmuz 2024 tarihleri ​​arasında üretilen yerli Model 3 ve Model Y otomobiller de yer alıyor.

Salı günü sunulan geri çağırma bildiriminde, kilitlenmemiş kaput kapağının sürüş sırasında açılarak sürücünün görüşünü engelleyebileceği belirtildi. Bu durumun daha önce herhangi bir Tesla aracında görülüp görülmediği belirtilmedi.

Duyuruda ayrıca bagaj mandalları arızalı olan araçların ücretsiz tamir edileceği belirtildi.

Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi, ABD merkezli elektrikli araç üreticisinin sorunu uzaktan yazılım güncellemesi yoluyla çözeceğini söyledi. Yazılım güncellemesiyle bagaj kilitlenmediğinde sürücü uyarılacak.

Çin Tesla için önemli bir pazar. Bir üretim üssü olmasının yanı sıra, aynı zamanda Çinli elektrikli araç üreticileriyle artan rekabetin de kaynağı konumunda.

Geçtiğimiz ay şirket, fiyat indirimlerine ve düşük faizli finansmana rağmen satışların düşmesi nedeniyle ikinci çeyrek net karında keskin bir düşüş olduğunu duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir