Lübnan’daki patlamanın ardından günün emri Aselsan’daydı

Çağrı cihazlarının patlaması küresel bir konu haline geldi. Lübnan’da çok sayıda Hizbullah üyesine çağrı cihazlarının patlatılmasının ardından biri çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. 200’ü ağır olmak üzere 2 bin 800 kişi de yaralandı.
Çağrı cihazlarının nasıl patlatıldığı ve nasıl patlayıcı görevi gördüğü merak ediliyor.

TELEFON PATLAMALARI HERKESİ KORKUTTU

Aselsan, telefon ve radyo patlamasının ardından tekrar X isimli sosyal medya platformunda gündeme geldi.
ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri haberleşme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından kuruldu.
WEBTEKNO haberine göre; Cep telefonlarının yeni yeni yaygınlaşmaya başladığı 1990’lı yılların sonlarında ülkemizin en önemli kurumlarından biri olan ASELSAN, ASELSAN 1919 isimli cep telefonu modelini üretti.

inç_b_c_e2539da8ee1c18f41c65858f088e4082

Telefon dönemin cumhurbaşkanı ve MİT mensupları tarafından kullanılıyordu. Ayrıca birçok farklı ülkeye ihraç edilmiştir. ASELSAN 1919 model yerli cep telefonuyla Türkiye o dönemde telefon üreten 9 ülkeden biri oldu. Dönemin en iyisi sayılan Nokia markasından özel bir mühendis çağrıldı.

ASELSAN yeni modellere hazırlanırken uluslararası firmalar da birbiri ardına patent davaları açtı. Bu davalar uluslararası şirketler tarafından kazanıldı. Yerli telefon üretimi durduruldu.

2020_july_anadoluimages_20163568

YENİDEN ORTAYA ÇIKTI

ASELSAN, Lübnan’daki patlamanın ardından dikkat çeken yerli ve milli taşınabilir telsizi paylaştı. ASELSAN, geliştirdiği milli ve milli taşınabilir telsiz “ARTCOM 5433 V/UHF-P”nin görsellerini paylaştı. Gönderide “Baz istasyonu kullanmadan akıllı telefon işlevselliği sağlayabiliriz” yazıyor. ifadelerine yer verildi.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir