Japonya Başbakanı Kishida Eylül ayında görevi bırakacağını duyurdu

Kishida'nın yerini kim alacaksa, artan hayat pahalılığı, Çin ile artan jeopolitik gerilimler ve Donald Trump'ın ABD başkanlığına geri dönme ihtimaliyle uğraşmak zorunda kalacak.

REKLAM

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Eylül ayındaki seçimlerde ikinci dönem için aday olmayacağını açıklayarak, siyasi skandallarla gölgelenen üç yıllık görev süresini sona erdirdi.

Kishida Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında Liberal Demokrat Parti (LDP) genel başkanlığına ikinci dönem aday olma kararıyla ilgili olarak “Siyaset halkın güveni olmadan yürüyemez” dedi.

“Artık yeni seçilen LDP liderini partinin sıradan bir üyesi olarak desteklemeye odaklanacağım” diye ekledi.

Kishida'nın istifa kararı dünyanın dördüncü büyük ekonomisine liderlik etme yarışını ateşleyecek.

Yeni LDP başkanı olarak Kishida'nın yerini kim alırsa alsın, artan yaşam maliyetleri, Çin ile artan jeopolitik gerilimler ve Donald Trump'ın ABD başkanlığına geri dönme olasılığıyla uğraşmak zorunda kalacak.

LDP'nin tartışmalı Birleşme Kilisesi ile olan bağlarının açığa çıkması ve partiye bağış toplama etkinliklerinde yapılan siyasi bağışların kaydedilmemesi nedeniyle Kishida'ya verilen popüler destek son zamanlarda düşüş eğilimi gösterdi.

Ancak ülke nihayet yıllardır süren deflasyonist baskıdan kurtulurken, ücretlerin artan yaşam maliyetlerine ayak uyduramaması nedeniyle kamuoyunda hoşnutsuzlukla da karşı karşıya kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir