Erdoğan'a “züppe” diyen CHP Milletvekili Tuncay Özkan'a soruşturma

Özkan'a küfür eden AK Parti milletvekili hakkında soruşturma açılıp açılmayacağı ise henüz belli değil.

REKLAM

tarihinde yayınlanan bir bildiride

“Sosyal medyada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı” diyen Tunç, şunları ekledi: “Aşırı ifadeler ve çirkinlik asla kabul edilemez.” “dedi.

“Milletvekili kimliğini taşıyan bir kişinin, milletin değerlerini yok sayan kaba ve ahlak dışı sözlerini şiddetle kınıyorum.”

Züppe sözcüğü, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından “Giyiminde, konuşmasında, dilinde ve düşüncesinde toplumun gülünç ve aykırı bulduğu gösteriş ve aşırılıklara başvuran, belli çevrelerin fikirlerini benimseyen, bir düzen sağlamak amacıyla belirli çevrelerin fikirlerini benimseyen kişi” olarak tanımlanıyor. Seçkin görünmek, onlara hayran olmak ve onlar gibi davranmayı arzulamak”.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere gittiği Bitlis'te Pazar sabahı yaptığı konuşmada, CHP liderlerini “gösterişe bağlı seçkinler” olarak nitelendirerek, “Söz vermelerine rağmen” dedi. Binlerce belediye çalışanı sokağa çıkar çıkmaz sokağa atıldı.” “Popülizm maskesinin arkasından, Avrupa başkentlerinde gösteriş yapmaya ve halkın parasının tadını çıkarmaya adanmış bir elitizm ortaya çıktı.”

Erdoğan'a yanıt veren Özkan, “Ne züppe! Sarayda otur, tahtına otur, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israf ve israf yoldaşın, zenginler dostun olsun. Bizi 'gösterişe adamış' deyin.” 13 uçağınız var, lüks bir hayatınız var.” . Yurt içinde ve yurt dışında konvoylarınız var. Yoksullarla, yoksullarla dalga geçen bir partiniz var. Zindanlar bizim, saraylar sizin. , bizi kıskanıyor musun?” dedi ve erken seçim çağrısında bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK) Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Özkan'ın paylaşımına atıfta bulunarak kendisine alaycı bir küfürle yanıt verdi.

“'O ***'sc***' ile 'o ***'sc***' arasında büyük bir fark var. İlk durumda sıfat kişiye, ikinci durumda ise anneye aittir. Bizce anne kutsaldır. Ancak uyuşturucu bağımlısı Tuncay Özkan'ın dilinden düşen tükürük sadece “ab**** b***h'den kaynaklanıyor olabilir.” Nazırlı, “O aşağılık bir adamdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir