Bakan Yumaklı: Tarımsal destek 100 milyar liraya ulaştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şunları söyledi: “AK Parti hükümetlerinden önce sadece 2 milyar lira civarında destek sağlanırken, bugün tarımsal destek 100 milyar liraya ulaştı. Biz bunu çiftçimize, çiftçimize destekledik. Yapımcılar bunu üretti.” dedi.

Yumaklı, Kastamonu Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, memleketinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Eski Türkiye'de başörtülü annelerin, çocuklarının eğitim gördüğü okul bahçesine giremediğini belirten Yumaklı, hastane sıraları ve kitap pahalılığının aileleri zor durumda bıraktığını anlattı.

Tarım sektöründe ihracatın arttığını vurgulayan Yumaklı, şöyle konuştu: “Tarım hasılası yani tarım geliri şu anda 1,6 trilyon lira. Burada bu rakam AK Parti hükümetleri öncesinde sadece 2 milyar lira civarındaydı. Tarımsal destek sağlandı, bugün 100 milyar liraya ulaştı, kaç kat arttı?” “Hesap yapın, biz destekledik, çiftçimiz ve üreticilerimiz üretti. Yaklaşık 3,8-4 milyar dolarlık tarım ihracatımız 32 milyar dolara ulaştı. İnşallah bu yıl 35 milyar dolarlık tarım ihracatına ulaşacağız.” dedi.

Yemeğin önemine dikkat çeken Yumaklı, şunları söyledi: “Belki birçok şeyden vazgeçebilirsiniz ama yemekten vazgeçemezsiniz. Dolayısıyla bunu sağlamak için geleneksel durumdan, planladığınız bir duruma geçmeniz gerekiyor. daha iyisini yapmak, daha iyi teknoloji kullanmak, daha çok üretmek, daha kaliteli ve daha verimli olmak için Bakanlığımız bunu öngördü. “Yıl başından itibaren hayvansal üretim ve su ürünleri sektöründe üretim planlamalarına başladık”. söz konusu.

Yumaklı, önümüzdeki aydan itibaren üretim tesislerinde üretim planlamasının hayata geçeceğini söyledi.

“Biliyorsunuz hep bir ürünün bir yıl para kazandırıyor diye ekildiğini konuşuyoruz ama ertesi yıl bir kısmı satılamadığı için ekilmiyor ve bu sefer o ürünün fiyatları gibi görünüyor. kıtlıktan dolayı yükselişe geçiyor.” …” Yumaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Umarız zamanla bu konu gündemimizden çıkar. Şimdi iki yıldır her yerde çorak arazilerin devlet tarafından kiraya verilmesi konusunu konuşuyoruz, yasal düzenlemeyi yaptık, bir ses duymadılar ama onlar Şimdi kendilerine bir argüman bulamadılar mı, “Devlet milletin topraklarında çökecek” ya da “Şirketlere peşkeş çekilecek” ifadesi mazur görülüyor. Farkında olmadan fikirlerini söylüyorlar. Hepsini toplayıp son noktaya geleceğim çünkü bu onların DNA'sında var. Bu küçük bilgiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bir şeyler söylüyorlar.”

Devletin 2 yıldır ekim yapmayanların tarlalarını tarla sahibi adına kiralayacağını belirten Yumaklı, şöyle konuştu: “Şimdi nerede pes etmek, nerede çökmek? Bu kadar basit ve teknik konularda bile okuduğunu, o ana kadar aklındakini elde edinceye kadar anlamayan bir zihniyet.” “Her şey mübah, her şeyi söyleyebilirler ve bu yalanların açığa çıkmasını görmekten utanmıyorlar.” dedi.

Yumaklı, şöyle konuştu: “Dün yine bir bakanımızla (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) ilgili konuyu gündeme getirdiler. İlginçtir ki o dedikodular, yalanlar gündeme gelmeden önce hafta sonu bakanımızla bir konuyu tartıştık, 'Hazine ile konuşalım. Ahlat'ta.' Haberleştik: 'İstifa etti' “Yaklaşık yarım saat önce yalan söylenen bakanla Ahlat'ta ne yapacağımızı konuşuyorduk. Tekrar ediyorum, utanmıyorlar ama şunu söyleyelim: Millete hizmet şerefinin yok edemeyeceği yalan yoktur.” değerlendirmesini yaptı.

Kastamonu'daki yatırımlar hakkında bilgi veren Yumaklı, şunları söyledi: “Devlet Su İşleri'nin tek başına Kastamonu'daki yatırımlarının toplam tutarı 22 milyar liradır. Bu dönemde 124'ün üzerinde tesis hizmete açıldı. Burası bir şehir ormancılığıdır. Yaklaşık 3 milyar liralık yatırım yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.” ” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgioğlu, Bakan Yumaklı adına bir yetimin 6 aylık masraflarını karşıladıklarına dair belgeyi kendisine verdi. Bakan Yumaklı, bu yetimin geçimini sağlayana kadar tüm ihtiyaçlarını kendi maaşıyla karşılayacağını söyledi.

Programa AK Parti milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekçi ile partililer katıldı.


Etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir