“Türkiye su depolama hacmi 50 milyar metreküp arttı”

Bakan Yumakli, Tarım Bakanlığı ve sıfır orman atığı üDar “22 Mart Dünya Su Günü: Su Verimlilik Zirvesi”, bu yıl Birleşmiş Milletler (a) Dünya Su Günü “konuşmasında, buzulların korunmasını söyledi.

Buzullar, dünyanın sıcaklığının dengesini sağlayan doğal aynalardır, ancak son 50 yılda benzeri görülmemiş bir hızda çözüldüler, “buzullar, 2023’te tarihte en büyük su ve kütle kaybı. İklim değişikliği su döngüsünün dönüşüne eklenmiştir.” dedi.

Yumakli, buzulların çözülmesine atıfta bulunarak, sadece buzul alanını etkilemekle kalmaz: “Daha sıcak toplamlar, büyüyen kuraklıklar, tarımsal üretim riskleri ve bu değişikliklerin doğrudan etkileri. Bu değişikliklerin doğrudan etkileri. Buzların çözülmesi ile birlikte, derin su kaynaklarının çok önemli olduğunu ve biz de çok önemli olduğunu görüyoruz.” dedi.

Yumakli, su kaynaklarının yönetiminin sadece çevresel bir soru olmadığını vurguladı, “su yönetiminin ekonomik ve sosyal kalkınma konusunda çok önemli boyutları var. Ülkemiz Akdeniz Havzası’ndan en çok etkilenen ülkeler arasında ve iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkeler arasında.

Bakan Yumakli, suyun artık sınırsız bir kaynak olmadığını, ancak korunması ve söylenmesi gereken hayati bir değer olduğunu vurguladı:

“Bu nedenle, son 22 yılda, su akışına öncülük eden Başkanımızın Erdoğanının Vizyoner Liderliği Geliştirildi. Bu dönemde 35 trilyon 350 milyar pound su ve sulama sistemi hizmete alındı. tarım.

Yumakli, otların üretiminde yeni bir destek modeli uygulayarak şunları söyledi: “Havzalarda planlanan üretime destek sağlamanın yanı sıra, Türkiye’de 52 Türkiye bölgesi, üretim planlaması takip edilirse, su kısıtlamaları için daha fazla destek ödemeye başladık”. dedi.

Yumakli, tarımda su verimliliğini artırmak için, modern ve basınçlı sulama sistemlerinin önemi çok yüksektir, “bu oran zaten yüzde 35’tir, ancak özellikle 2028’de yüzde 45’e yükseltme hedefimiz, vahşi sulamadan modern sulama sistemlerine geçişe geçiş, çiftçilerimizin yaklaşık 21 fatura yatırımını yaptığını söylersek Sterline çalışmaya başladı.

Göllerin iklim değişikliğinin etkisiyle Türkiye’de kendilerini kurutmaya başladığını gözlemleyen Yumakli, “Bu alanda attığımız yeni bir adım paylaşmak istiyorum.

“Türkiye’de su yönetimi için Ulusal Su Kurulu’nu kurduk”

Başkan Erdoğan’ın karısı Emine Erdoğan Bakanı Yumakli, Ocak 2023’te başladı ve işlerinin seferber edildiğini belirten “Su Verimliliğinin Mobilizasyonu” önemli.

Kentsel, tarımsal ve endüstriyel su birçok projenin kullanımı yapmak için birçok projeyi kullanmak için “, Türkiye’deki su kaynaklarının yönetimi için Ulusal Su Kurulu’nu kurduk. Su tabanlı suyu kullanma stratejileri. İlgili çalışmaya başladık ve bu yılın en önemlisi, kullanıcıya suyun kaynağı tarafından takip edilecek. Bilgilerini verdi.

Yumakli, tüm bunları yaparken, su kullanımının asla su kullanımı ile sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Su bir kaynak olarak görmedik. Su medeniyettir ve tek amacımız suyu verimli bir şekilde kullanmaktı. Her zaman tekrar dedik. Dedi.

“Ben de varım.” Erdoğan’a şükranlarını ifade eden Yumakli, programa katılanlara teşekkür etti.

“Suyun verimli kullanımının küresel bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz”

Sıfır Atık Vakfı Başkanı, sadece yaşam değil, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınma, sağlık, gıda ve sosyal refahın kaynağı olduğunu söyledi.

Bu nedenle, su verimliliğinin geleceğinden bahsetmek aslında gelecek hakkında konuşmaktır.

Ağırbaş, su verimliliğinin seferberliğinin su koruma ve sürdürülebilir yönetim açısından büyük önem taşıyan bir hareket olduğunu söyledi ve şunları söyledi:

“Bugün, bu önemli sürecin güçlenmeye devam etmesine yardımcı olmak sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için de teşvik edici bir adımdır. Sıfır atık hareketi gibi kısa sürede sınırları geçerek küresel bir dönüşümün öncüsü olacağına içtenlikle inanıyorum.”

Sıfır Sıfır Sıfır Emeine Erdoğan Danışma Komitesi’nin yüksek seviyeli insanları, çevre farkındalığındaki artış ve dünyanın yayılması, öncü için sıfır minnettarlık kaybının anlaşılması, “güçlü liderliği ve vizyonu sadece tüm çevre mücadelesinin ilhamı gibi su verimliliği gibi atıkların yönetimi değil. dedi.

Ağırbaş ayrıca Zirvenin uygulanmasına katkılarından dolayı Tarım ve Silvikültür Bakanlığı’na teşekkür etti ve şunları söyledi: “Su kaynaklarımızı korumak, verimli bir şekilde kullanmak ve gelecek nesiller için yaşanabilir bir dünya bırakmak zorundayız. Su bir miras değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir