Okullar yarıyıl tatiline “kutlama” haftasıyla girecek.

Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla, öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılımını teşvik etmek amacıyla okullarda yarıyıl bitiminden önceki son hafta “Dönem Sonu Etkinlikleri Haftası” hayata geçirildi. dönem.

Edinilen bilgiye göre, bu yılki etkinlikler, bütüncül bir yaklaşımla akademik başarıya ve sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif gelişime odaklanan Türk Yüzyılı eğitim modeliyle bütünleşik bir şekilde güncellendi. Bu kapsamda etkinlik haftası boyunca öğrencilerin çok yönlü gelişimlerini destekleyecek çok çeşitli etkinlikler sunulacaktır.

13-16 Ocak tarihleri ​​arasında “Dönem Sonu Etkinlikleri Haftası” kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler, öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyet tarafından düzenlenecek.

Öğrenciler hem eğlenecek hem de öğrenecek

Bakanlık tarafından e-Okul Sosyal Etkinlikler Modülünde tüm etkinlikler “temel etkinlikler” olarak tanımlandı. Okullar, Sosyal Etkinlikler giriş ekranının Temel Etkinlikler bölümünden bu etkinlikleri seçecek ve etkinliği gerçekleştiren öğrencilerle ilgili bilgileri forma girecektir. E-Okul Sosyal Etkinlik Formu’na girilen veriler, öğrencilerin sosyal etkinlik karnelerinde de yer alacak.

Bilgi yarışmasından yetenek paylaşım saatlerine, hitabet oyunlarından sergilere, sosyal sorumluluk aktivitelerinden belgesel ve animasyon gösterilerine kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programlarla öğrencilerin hem eğlenmesi hem de öğrenmesi hedefleniyor.

Etkinlikler öğrenciler, öğretmenler, veliler ve okul yönetimi ile işbirliği içinde düzenlenebilir.

Türkiye Yüzyıl Eğitim Modeline göre güncellenen “Dönem Sonu Etkinlik Haftası Uygulama Kılavuzu”nda örnek günlük planlara yer verildi.

Okullar, programdaki etkinliklerin gününü değiştirebilecek, okul ve çevre koşullarına göre etkinlik zamanlarını belirleyebilecek. Etkinlik Haftası Yürütme Kurulu, örnek etkinliklerin yanı sıra öğrenciler, öğretmenler, veliler ve okul yönetiminin iş birliğiyle çok sayıda oyun ve etkinlik düzenleyebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın gün gün gerçekleştirdiği etkinliklerin haftalık planlaması şu şekilde:


13 Ocak Pazartesi:

Yetenek Paylaşım Saati: Öğretmen ve öğrenci gönüllüleri ilgi alanlarında atölye çalışmaları, sunumlar veya röportajlar düzenleyecek. İçerikler akademik ve ders dışı konulardan oluşacaktır.

Dilimizin zenginlikleri – Hitabet oyunları “Tartışma”: Öğrenciler sınıfta hitabet becerilerini geliştirmeye yönelik oyunlardan biri olan münazara yapabileceklerdir.

Sınav: Her okul kendi sınavına yönelik soru ve cevapları hazırlayacaktır. Yarışlar her sınıfta aynı anda yapılacaktır.


14 Ocak Salı:

Deneyim paylaşım sohbetleri: Öğrenciler çeşitli meslek gruplarından uzman konuşmacıların yer aldığı etkinliklere katılabilecekler.

Dilimizin zenginlikleri – Konuşma oyunları “Roller üzerine tartışma”: Öğrenciler “Roller üzerine tartışma” etkinliğinde bir konuyu tartışacaklar.

Oyun Zamanı: Çeşitli masa oyunları ve drama oyunlarının oynanacağı serbest zaman etkinliği planlanacaktır. MEB’in “Çocuklar İçin 100 Yüz Yüze Oyun” adlı dijital kitabı temel eğitim öğrencilerine yönelik olarak kullanılabilir.


15 Ocak Çarşamba:

Bir fikrim var: Öğrenciler küresel ve toplumsal konularda bilgi alışverişinde bulunurken sorumluluklarını da tartışacaklar.

Dilimizin zenginlikleri – Hitabet oyunları “Retorik yarışması”: Her sınıfın öğrencileri arasında bir “hitabet yarışması” gerçekleştirilecektir.

Belgesel ve animasyon gösterimi: Öğretmenler ve okul yönetimi yaşa uygun belgesel veya animasyon gösterecek.


16 Ocak Perşembe:

İyilik Paylaşma Zamanı: Öğrenciler yaptıkları bir iyiliği paylaşarak iyilik yapma kavramını konuşacaklar.

Dilimizin zenginlikleri – Kelime oyunları: Her okul düzeyinde “Kelime oyunları” düzenlenecektir.

Sergi: Dönem boyunca üretilen eserler, dergi ve gazetelerden çizimler, fotoğraf veya resim kulüplerinin eserlerinden oluşan bir serginin açılışı yapılacak.

Öğrenciler 17 Ocak Cuma günü karnelerini alarak yarıyıl tatiline başlayacaklar. Türk Asrı eğitim modelinin uygulandığı ortaokullarda karne yerine sosyal-duygusal öğrenme becerilerini içeren “gelişim raporu” uygulanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir