Afrika Birliği maymun çiçeği salgınına karşı kıta çapında acil durum ilan etti

Afrika Birliği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Afrika CDC) Genel Müdürü Jean Kaseya, maymun çiçeği salgını hakkında bir açıklama yaptı.

Kaseya, “Maymun hastalığını kıta güvenliği için halk sağlığı açısından acil durum ilan etmek keyfi değil, bir sorumluluktur” dedi. dedi.

Afrika hükümetlerini maymun çiçeğinin yayılmasını önlemek için Afrika CDC ile birlikte çalışmaya çağıran Kaseya, salgına karşı kıtaya aşı getirme sözü verdi. Kaseya, vaka ve ölüm sayılarına ilişkin haftalık toplantılar yapılacağını söyledi.

Africa CDC'nin 9 Ağustos'ta yayınladığı rapora göre Ocak-8 Ağustos tarihleri ​​arasında 13 Afrika ülkesinde 2.822 kişiye virüs bulaştı ve 14.719 şüpheli vaka kaydedildi.

Virüsten 511'i Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DRC) olmak üzere 517 kişi öldü.

Hem hayvanlar hem de insanlar tarafından bulaşır

Maymun çiçeği virüsü, fareler ve sincaplar gibi kemirgenler veya enfekte kişiler tarafından bulaşır. Virüsün neden olduğu deri döküntülerine dokunmak, bu deri döküntülerinin bulaştığı kıyafet, çarşaf, havlu ve benzeri nesneleri kullanmak, vücut sıvılarıyla temas etmek bulaşmanın en önemli nedenleri arasında yer alıyor.

İlk belirtiler virüsün bulaşmasından sonraki 5-21 gün içinde ortaya çıkabilir. Virüs genel olarak yüksek ateş, baş, sırt ve kas ağrıları, lenf düğümlerinin şişmesi, yorgunluk, üşüme, üşüme ve su çiçeğine benzer ciltte kabarcıklara neden oluyor.

Spesifik bir tedavi yöntemi bulunmayan hastalık, antiviral ilaçlarla tedavi ediliyor. Çoğu vakanın hastalığı hafiftir ve birkaç hafta içinde iyileşir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir