İsrail ordusu, saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde zorunlu göçü sistematik bir silah olarak kullanmaya devam ediyor.
Yaklaşık 2,3 milyon insanın yaşadığı Gazze'de İsrail saldırıları ve tehditleri nedeniyle Filistinlilerin zorunlu göçü durmuyor.
Saldırılardan kaçmak için yer yer dolaşan Filistinliler, güvenli bir yerin bulunmadığı Gazze'de nereye gideceklerini şaşırıyor.
Çünkü İsrail ordusu “güvenli” gördüğü yerlerin daha sonra boşaltılmasını istiyor, hatta buralarda saldırılar bile gerçekleştiriyor.
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in bu ay şu ana kadar Gazze'de 13 ayrı “tahliye emri” yayınladığını söyledi.
İsrail'in bu kararlarının Gazze'de tahminen 250 bin kişiyi etkilediğini vurgulayan açıklamada, şöyle denildi: “Askeri operasyonlar ve yaz sıcağında aileler yanlarında taşıyabilecekleri her şeyi alarak tekrar tekrar yerlerinden ediliyor. Gazze Şeridi'ndeki bu yorucu döngü.” verildi.
Gidecekleri hiçbir yer kalmadı…
????Han Yunus fotoğraf.twitter.com/GqgCdZYgzK
— TRT HABER (@trthaber) 8 Ağustos 2024
İsrail, Gazze'deki zorunlu göçü sistematik bir silah olarak kullanıyor
İsrail, 7 Ekim'de başlattığı saldırıların ardından yayınladığı “tahliye” emriyle Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri sürekli olarak bir yerden başka bir yere göç etmeye zorladı.
BM verilerine göre Gazze'de yaşayan her 10 kişiden 9'u İsrail saldırıları nedeniyle zorla yerinden edildi.
Gazze'de yer yer dağılan Filistinliler, zorunlu göç, saldırılar ve gıda kıtlığı nedeniyle zor bir dönemden geçiyor.
Birleşmiş Milletler'e göre Gazze'deki Filistinlilerin büyük çoğunluğu ayda bir göçe zorlanıyor.
İsrail saldırılarından kaçan Filistinliler sığındıkları bölgelerde derme çatma çadırlarda çaresizce hayatta kalmaya çalışıyor.